νικόλας κωσταντίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27 Ιανουαρίου 2023

Κυκλοφορία νέου ψηφιακού άλμπουμ
metavasis – Odradek Records LLC


1 Μαρτίου 2023

Ρεσιτάλ βιόλας και πιάνου
Szeged, Ουγγαρία


5 Οκτωβρίου 2023, 20:00

ΗΧΩΝ ΠΛΕΥΣΕΙΣ
Ρεσιτάλ φλάουτου και πιάνου
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία


7 Δεκεμβρίου 2023, 20:00

ΗΧΩΝ ΕΜ-ΠΝΕΥΣΕΙΣ
Ρεσιτάλ κλαρινέτου και πιάνου
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία


«Ο κύκλος Μπετόβεν του ντουέτου Κωσταντίνου-Somodari είναι μια αποκάλυψη. Η απαράμιλλη τέχνη τους θέτει ένα νέο πρότυπο αριστείας. Οι ερμηνείες του ντουέτου φωτίζουν νέες λεπτομέρειες που τιμούν την παράδοση, ενώ κάνουν τα έργα να νιώθουν φρέσκα και καινούργια. Μπράβο!» (David Allen Moore, Φιλαρμονική του Λος Άντζελες)

Ο Νικόλας Κωσταντίνου έδωσε μια άψογη ερμηνεία της συχνά προσηνής σονάτας ΚV333 του Μότσαρτ στις 22 Ιουλίου, με όλες τις διακυμάνσεις του τέμπο να ακούγονται φυσικές. Το Andante τραγουδούσε συνεχώς καθώς το αρκετά εξωστρεφές φινάλε περιείχε στιγμές πάθους. Τη Σονάτα ακολούθησε μια ηρωική ανταπόκριση στην αυθεντικότητα και εκφραστική δύναμη της Φαντασίας σε φα ελάσσονα του Σοπέν. Ο Κωσταντίνου έδειξε επίσης να κατανοεί επίσης την ελευθερία, τη μεγαλοπρέπεια και τη μοιραία εξέλιξη του έργου αυτού. ... (Musical Opinion)

Ο Κωσταντίνου άρχισε τη συναυλία του με τη δεύτερη Παρτίτα, BWV 826 του Μπαχ, μία αξιόλογα καθαρή και ενεργητική ερμηνεία, συνεχίζοντας με το δεύτερο βιβλίο Εικόνες του Ντεμπισύ, στο οποίο ο έμφυτος ιμπρεσιονισμός ήταν στο επίκεντρο της ερμηνείας, ιδιαίτερα στην τελική κίνηση ‘Χρυσόψαρα’. (Musical Opinion)

Ο Κωσταντίνου πέτυχε να δείξει τον εαυτό του ως ένας μουσικός με βαθιά αισθήματα που μπορεί να ερμηνεύσει με ολόκληρο το είναι και την ψυχή του. (Kaleva)

Ακούγοντας εκτελέσεις του Νικόλα Κωσταντίνου ομολογώ ότι βρέθηκα μπροστά σε κολοσσιαίες ερμηνείες. (Δημήτρης Νικολάου)